FAQ

Hur skulle du beskriva din stil?

Klassisk, naturlig och dokumentär

Brollopsfoto.com? hur många är ni egentligen?

Jag heter Johan och har jobbat deltid med foto sedan 2003. För tillfället är vi bara en fotograf men vi samarbetar med assistenter och andra fotografer beroende på uppdragets storlek och karaktär.

Fotar ni bara bröllop?

Nej för bövelen. Jag fotar gärna andra saker också. Exempel på uppdrag vi gjort är porträttfoto, barnfoto, familjefoto, eventfoto, konsertfoto, sportfoto samt produktfoto.Jag har ingen jättestor studio utan jobbar mest on-location med naturligt ljus. Men visst, behövs det så har jag självklart en mindre mobil studio med blixtar och lite annat smått o gott att jobba med.

Vad händer om det regnar?

Lugn. Vi pratar om detta i vår planering. Inte en enda gång har detta inneburit något problem. Se på möjligheterna istället =)

Göteborg? Reser ni inte till andra ställen också?

Självklart. Jag har bil och är resbar till de flesta orter i Sverige samt utomlands. Hör av dig så pratar vi om en lösning på detta samt vad det innebär i kostnader i form av reseersättning etc. För resor i göteborgsområdet tar jag inte ut någon reseersättning.

Vad kostar du, vilka priser gäller?

Svaret finns under rubriken Priser i menyn.

Hur mycket tid skall vi beräkna för porträtt innan vigsel?

Det beror självklart på restiden men faktisk tid på plats är ca 1-2 timmar. Hur mer tid, desto mer bilder.

Hur många bilder får vi?

Svårt att säga. För en heldag 12 timmar kan ni räkna med ca 500-800 redigerade bilder. Ibland mer, men sällan mindre.

Vad skall jag ha med mig till porträttfotot?

Ta gärna med ett par bekväma skor, paraply och ev. något att dricka. Har du en egen bärare är ju det trevligt så slipper du svettas med att kånka runt på allt som inte skall med i bilden. Vi hjälps åt annars. Inga problem.

När får vi våra bilder?

Räkna med ca 3-4 veckor beroende på säsong. Vanligast är att ni får dem hem på en DVD-skiva eller USB-sticka men vi erbjuder även möjlighet att ladda hem dem själva.

Är det våra bilder att göra vad vi vill med?

Ja för personligt bruk. Ni får fritt sprida dem till vänner och släktingar. Ni får däremot inte lov att skicka dem till tidningar, eller andra företag, för att nyttjas kommersiellt i något sammanhang utan min tillåtelse. Är ni osäkra så kontakta mig om just era bilder.

Hur länge sparas bilderna hos er?

Jag kommer spara era bilder i minst 24 månader. Hör av er om ni behöver någon annan lösning.

Måste våra bilder synas på en blog eller liknande?

Nej absolut inte. De kunder som vill vara privata får givetvis vara det. Vi kommer prata om detta i vår planering.

Hur gör man för att boka ett bröllop och när betalar vi?

Börja med att ta kontakt med mig och kolla tillgängligheten för just ert datum. Efter att vi kommit överens om ett paket som kan passa er så brukar jag ta ut en mindre bokningsavgift (ej återbetalningsbar) att betalas in på bankkonto eller via swish. Detta för att jag inte skall hamna i sitsen att ni senare ångrar er bokning och att vi då kanske redan hunnit tacka nej till andra kunder gällande just detta datum. Själva slutbetalningen sker på dagen för bröllopsfotograferandet om inte annat avtalats.

Får vi ett kontrakt?

Yes. I samband med att ni bokar ett bröllop definitivt skickar jag ett fullständigt kontrakt via email i pdf-format.

Vad ingår i de olika paketen ni erbjuder?

Ta kontakt med oss om ert datum och vad ni söker så tar vi det därifrån.

Analog film eller digitalt?

Jag jobbar framförallt digitalt. Men jag kan erbjuda traditionell film också om så önskas i 35mm eller 120mm (medium format).